27.9.08

Μια Βραζιλιάνα στα Πετράλωνα

Τι καλύτερο μπορεί να συμβεί στη γειτονιά σου;

Ενα μπαρ-καφέ χαρούμενο, με ωραίους μεζέδες, σούπερ ρακή, λαχταριστά μοχίτο, φθηνά ποτά, ωραία μουσική σε ένταση που σου επιτρέπει να μιλήσεις, χαρούμενα χρώματα, όλες οι ηλικίες και μακριά από τη βαβούρα του κέντρου.
Οτι πρέπει για διάβασμα το πρωί, ποτάκι το βράδυ, συναντήσεις "εργασίας"...
Και το κυριότερο το έχει μια παρέα πολύ συμπαθητικών παιδιών.
Συναντάς και πάντα κάποιον γνωστό, από αυτούς που έχεις χάσει, θέλεις να συναντήσεις...
Αναρωτιόμουν χθες, όταν γέμισε το βράδυ, αν όλοι αυτοί μένουν στην ευρύτερη γειτονιά. Μαλλον όχι, τα καλά νέα διαδίδονται γρήγορα. Και ακριβώς επειδή διαδίδονται γρήγορα, ελπίζω να μείνει ίδιο και απαράλλαχτο ακόμα και αν γεμίσει κόσμο από όλη την Αθήνα...

Βραζιλιάνα: Πλατεία Μερκούρη, Ανω Πετράλωνα

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι καλήτερο μπορεί να συμβεί στη γειτονιά σου;

..απο το να γεμίσει πλούσιους η γειτονιά σου ( αφού νεκρώσανε τις γειτονιές τους τώρα αγκυροβολούν στα πετράλωνα, στο μεταξουργείο και εν συνεχεία στον ελαιώνα και δε συμαζεύεται)

..απο το να γκρεμίζονται τα παλιά σπιτάκια με τις αυλές και στη θέση τους να μπαίνουν τριόροφες σικ πολυκατοικίες?

..απο το να μαζευτεί και στα πετράλωνα, η μαφία που ελέγχει τις τιμές στα καφέ-μπάρ των περιοχών που συχνάζουν οι ματσωμένοι . .

Τι καλήτερο μπορεί να συμβεί στη γειτονιά σου;Ανακατανομή του πλούτου!

vounisia gata είπε...

εχετε καπως δίκιο. Για αυτο και αυτή η ανάρτηση http://vounisiagata.blogspot.com/2009/04/blog-post_27.html
Πιστεύω όμως ότι θα μπορούσαν τα πράγματα να γίνονται με μέτρο και με σεβασμό στις γειτονιες. Αλλά δε γίνονται. Το ποιος φταίει για αυτό είναι μεγάλο θέμα. Και δε νομίζω να φταίει (αποκλειστικά) η Βραζιλιάνα και η κάθε Βραζιλιάνα. Ενα συμπαθητικό μέρος είναι ωραίο για κάθε γειτονιά. Εικοσι μη συμπαθητκά μέρη, ακριβά κτλ κτλ δεν είναι. Εχει να κάνει και με τις άδειες αλλά κυρίως με τους θαμώνες κατά τη γνώμη μου. Οταν ο κόσμος γίνει πιο απαιτητικός και μάθει να μην ακριβπληρώνει ο,τιδήποτε και με οποιοδήποτε κόστος για την εκάστοτε γειτονιά...είτε θα είναι απλά όνειρο είτε κάτι θα έχει γίνει

Ανώνυμος είπε...

Το καλύτερο είναι να ανοίξει σε άλλη περιοχή χωρίς κατοίκους και όχι σε μια καθαρά οικιστική περιοχή όπως τα Άνω Πετράλωνα. Ή τουλάχιστον να σέβεται τους κατοίκους και να προσπαθεί να μην ενοχλεί με την λειτουργία του. Μιλάω σαν κάτοικος της περιοχής και σας λέω ότι η περιβόητη Βραζιλιάνα μας έχει σπάσει τα νεύρα, ειδικά το καλοκαίρι η κατάσταση είναι αφόρητη. Ίσως πριν στηρίξουμε κάποιο μαγαζί με την παρουσία μας θα έπρεπε να τα σκεφτόμαστε αυτά.

Ανώνυμος είπε...

νομίζω ότι δεν ξέρετε με τι να ασχοληθείτε κ μιλάτε για την Βραζιλιάνα...δεν φτάνει που αναβαθμίζεται η γειτονιά έχετε να λέτε κιόλας..ποιες μονοκατοικίες φεύγουν??αυτές που ζουν τουρκόγυφτοι κ το καλοκαίρι κάνουν τους γάμους τους στον δρόμο?αυτοί δεν σας ενοχλούν?? ή μήπως οι αλλες μονοκατοικίες που ήταν παλιά καρβουνάδικα??...όσο για τις καλές μονοκατοικίες που ομορφαίνουν την περιοχή είναι πανάκριβες, δεν πωλούνται και δεν γίνονται 3όροφες σικ πολυκατοικίες...
καιρός λοιπόν να σταματήσετε να παραπληροφορείτε τον κόσμο!κ εμείς στα πετράλωνα ζούμε κ να είστε σίγουροι ότι έχουμε φωνή!