To σάββατο η γάτα βρέθηκε και πάλι στο Marché des Enfants Rouges. Φεύγοντας είδε ότι ένας καινούργιος πάγκος υπήρχε με κρασιά μικρών παραγωγών ανά τη Γαλλία. Θυμήθηκε τη κουβέντα που είχε το περασμένο βράδυ που έλεγε για πολλοστή φορά ότι επιτέλους θα μάθει τα κρασιά. Οχι ότι δε ξέρει τα βασικά, μπορεί ακουθώντας απλές συνταγές να διαλέξει ένα κρασι για ταιριάξει το φαγητό της. Αλλά εντυπωσιάζεται συνέχεια με τους φίλους τους τους Γάλλους που ότι άσχετο κρασί και να τους βάλεις μπροστά τους μπορούν να σου μιλάν για αυτό μια ώρα πριν κάν το ανοίξουν...Και έτσι είπε οτι θα φτιάξει σιγά σιγά κάβα, ή τουλάχιστον θα σημειώνει στο μπλοκάκι που κουβαλά μαζί της για αυτό ακριβώς το λόγο και δε το χρησιμοποιεί ποτέ. Χαζεψε τα κρασιά, είδε ότι πολλά ήταν από τη περιοχή του Languedoc, παντελώς άγνωστα αλλά πολλά υποσχόμενα. Και αφού περίμενε υπονομονετικά τη καβίστρια να τελειώσει με το κυριούλη έγνεψε ότι θέλει και αυτή βοήθεια..
-Τι θα θέλατε;
-Δε ξέρω...
-Πως να σας βοηθήσω;
-Θα ήθελα να πάρω κάποια κρασιά, 4 μπουκάλια για παράδειγμα για να δοκιμάσω και να αρχίσω να μαθαίνω
- τι θέλετε να συνοδέψετε;
(Και που να ξερω, ξέρω μήπως τι θα φάω αύριο;)
- Ας πουμε δύο για κόκκινο κρέας και 2 για τυρί
- Πολύ ωραία...
μου τα βάζει ξεχωριστά για να μη μπερδευτώ, Τα απομνημονεύω, πάω σπίτι, τα βάζω πάλι χωριστά και περιμένω την ευκαιρία να δοκιμάσω...
Και αποφασίζω απόψε να ανοίξω το ένα ( με τυρί)
Μπλακ άουτ! Ποιο πρέπει να ανοίξω;
καταλήγω να ανοίξω αυτό:
Mas Foulaquier, L' Orphée, Pic Saint Louc 2006
Εχω την αίσθηση ότι έχω κάνει λάθος. Μάλλον για κρέατα πήγαινε αυτό. Αλλά μ' αρέσει. Ανήεκει στη κατηγορία τουλάχιστον που μου αρέσει. Δε ξέρω την ορολογία, είναι τα δυνατά φρουτώδη κρασιά που έχουν μια γεύση παλιατζούρας...
Ψάχνω το γουεμπ να δω τι έχω πιει. Δύσκολα τα πράγματα γιατί όπως είπαμε πρόκειται για μικρό παραγωγό.
Μεταφράζω (σχεδόν)
50% syrah, 50% grenache
"σώμα συμπυκνωμένο (;), δυνατή μύτη γεμάτη δροσιά. "
"Πραγματικό φεστιβάλ μαύρων φρούτων."
"Μια γιορτή gourmande. Αυτή η μύτη γεμάτη ζωή συνοδεύεται από πολύπλοκες νότες κερασιού. Είναι τραγανό και γοητευτικό...Το στώμα είναι στο ύψος της μύτης και οι τανίνες μια χαρά. Το όλον ένα μπουκέτο της άνοιξης με νότες δέρματος και μάυρης ελιάς"
τώρα σοβαρά τα λένε όλα αυτα; Από την άλλη θα ήθελα πολύ να το περιγράψω γιατί πολύ με άρεσε. Το συνιστώ λοιπόν και θα ενημερώσω για τα άλλα 3 μπουκάλια
-Τι θα θέλατε;
-Δε ξέρω...
-Πως να σας βοηθήσω;
-Θα ήθελα να πάρω κάποια κρασιά, 4 μπουκάλια για παράδειγμα για να δοκιμάσω και να αρχίσω να μαθαίνω
- τι θέλετε να συνοδέψετε;
(Και που να ξερω, ξέρω μήπως τι θα φάω αύριο;)
- Ας πουμε δύο για κόκκινο κρέας και 2 για τυρί
- Πολύ ωραία...
μου τα βάζει ξεχωριστά για να μη μπερδευτώ, Τα απομνημονεύω, πάω σπίτι, τα βάζω πάλι χωριστά και περιμένω την ευκαιρία να δοκιμάσω...
Και αποφασίζω απόψε να ανοίξω το ένα ( με τυρί)
Μπλακ άουτ! Ποιο πρέπει να ανοίξω;
καταλήγω να ανοίξω αυτό:
Mas Foulaquier, L' Orphée, Pic Saint Louc 2006
Εχω την αίσθηση ότι έχω κάνει λάθος. Μάλλον για κρέατα πήγαινε αυτό. Αλλά μ' αρέσει. Ανήεκει στη κατηγορία τουλάχιστον που μου αρέσει. Δε ξέρω την ορολογία, είναι τα δυνατά φρουτώδη κρασιά που έχουν μια γεύση παλιατζούρας...
Ψάχνω το γουεμπ να δω τι έχω πιει. Δύσκολα τα πράγματα γιατί όπως είπαμε πρόκειται για μικρό παραγωγό.
Μεταφράζω (σχεδόν)
50% syrah, 50% grenache
"σώμα συμπυκνωμένο (;), δυνατή μύτη γεμάτη δροσιά. "
"Πραγματικό φεστιβάλ μαύρων φρούτων."
"Μια γιορτή gourmande. Αυτή η μύτη γεμάτη ζωή συνοδεύεται από πολύπλοκες νότες κερασιού. Είναι τραγανό και γοητευτικό...Το στώμα είναι στο ύψος της μύτης και οι τανίνες μια χαρά. Το όλον ένα μπουκέτο της άνοιξης με νότες δέρματος και μάυρης ελιάς"
τώρα σοβαρά τα λένε όλα αυτα; Από την άλλη θα ήθελα πολύ να το περιγράψω γιατί πολύ με άρεσε. Το συνιστώ λοιπόν και θα ενημερώσω για τα άλλα 3 μπουκάλια
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου