(όποιος βαριέται να κάνει τη δουλειά του...μαγειρεύει...και όποιος γενικά βαριέται βρίσκει απλές συνταγές για να καταναλώσει ό,τι έχει απομείνει στα ντουλάπια του)
Τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο 2 ψιλοκομμένα κρεμύδια και 2 ψιλοκομμένα καρότα. Προσθέτουμε ζωμό κοτόπουλου (σπιτικό κατά προτίμηση), ένα μεγάλο φλυτζάνι πράσινες φακές ( φαντάζομαι ότι παντού υπάρχουν), 2 ντομάτες σε κυβάκια, ένα κουτάκι συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, θυμάρι και αν έχουμε μαντζουράνα. Σιγοβράζουμε και όταν κρίνουμε ότι έχουν ψηθεί οι φακές και τα καρότα, προσθέτουμε λίγο ακόμα θυμάρι και ψιλοκομμένο μαιντανό. Παίρνουμε 3/4 από το περιεχόμενο της κατσαρόλας και το κάνουμε πολτό και μετά το ξαναβάζουμε στη κατσαρόλα. (αυτή η διαδικασία δεν είναι απαραίτητη). Σερβίρουμε με τριμμένο κίτρινο τυρί και μπόλικο πιπέρι. Νομίζω ότι θα του πήγαινε να έχει κάτι κάπως ξινό μέσα. Οχι ξύδι, ίσως άσπρο κρασί. Ενας φίλος έκανε μια προχωρημένη πρόταση: σιτρονέλα! Θα δοκιμάσω διάφορα και θα σας πώ αλλά και χωρίς το ξινό είναι νοστιμότατη!(λάθος, το μαιντανό τον βάζουμε στο τέλος...)
Τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο 2 ψιλοκομμένα κρεμύδια και 2 ψιλοκομμένα καρότα. Προσθέτουμε ζωμό κοτόπουλου (σπιτικό κατά προτίμηση), ένα μεγάλο φλυτζάνι πράσινες φακές ( φαντάζομαι ότι παντού υπάρχουν), 2 ντομάτες σε κυβάκια, ένα κουτάκι συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, θυμάρι και αν έχουμε μαντζουράνα. Σιγοβράζουμε και όταν κρίνουμε ότι έχουν ψηθεί οι φακές και τα καρότα, προσθέτουμε λίγο ακόμα θυμάρι και ψιλοκομμένο μαιντανό. Παίρνουμε 3/4 από το περιεχόμενο της κατσαρόλας και το κάνουμε πολτό και μετά το ξαναβάζουμε στη κατσαρόλα. (αυτή η διαδικασία δεν είναι απαραίτητη). Σερβίρουμε με τριμμένο κίτρινο τυρί και μπόλικο πιπέρι. Νομίζω ότι θα του πήγαινε να έχει κάτι κάπως ξινό μέσα. Οχι ξύδι, ίσως άσπρο κρασί. Ενας φίλος έκανε μια προχωρημένη πρόταση: σιτρονέλα! Θα δοκιμάσω διάφορα και θα σας πώ αλλά και χωρίς το ξινό είναι νοστιμότατη!(λάθος, το μαιντανό τον βάζουμε στο τέλος...)
7 σχόλια:
αν αντί για μαϊντανό βάζαμε δυόσμο; τι λέτε; θα του προσέθετε δροσιά...
πολύ καλή ιδέα. Αντε έλα πίσω να το δοκιμάσουμε
κοντός ψαλμός
ξεχάσαμε τα φύλλα δάφνης (απαραίτητα), ένα σκασμό μπαχαρικά, σιγοβράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να χυλώσει και το κυριότερο καλύτερα ζωμό λαχανικών και όχι κοτόπουλο. Επίσης το ξυδάκι στο σερβίρισμα πάει μια χαρά....
Μήπως έχουμε μπλέξει τις συνταγές μας; ( κατά το έχουμε μπλέξει τα μπούτια μας):δάφνη-χυλός-ξίδι (ή ξύδι) παραπέμπτει σε γνωστή κλασσική συνταγή...ο σκασμός πάλι μπαχαρικών και ο ζωμός λαχανικών είναι προσωπική πινελιά; Η όλα τα παραπάνω είναι προτάσεις για τη συνταγή με ΠΡΑΣΙΝΕΣ φακές;
Νεράκι βάζουμε? Το ζωμό τον αραιώνουμε και σε πόσο νερό? Αυτή τη στιγμή φτιάχνω τη συνταγή σου! Ευχαριστώ που την μοιράστηκες! :)
Πολύ ωραία συνταγή μόνο μια μικρή παρατήρηση, όσο και αν ταιριάζει μην βάζετε τυρί με φακές γιατί κάνουν αντίδραση και δεν παίρνουμε τα οφελημα συστατικά από τις φακές. :)
Δημοσίευση σχολίου